Mintus

De deur van de persoonlijke leefruimtes werd met bestickering gedecoreerd, volgens de wensen van de bewoners.

Voorzitter Pablo ANNYS: “Wij hebben thuis allemaal een voordeur. Met onze voordeur dicht voelen we ons veilig. Als we bezoek verwachten, dan komen mensen binnen langs dezelfde voordeur. In veel gevallen vertelt die deur iets over onze persoonlijkheid en smaak: ze ziet er bij iedereen anders uit. Dat verhaal wilden we ook vertellen in ons woonzorgcentrum Van Zuylen.”

Met een waslijst van ‘deurstickers op maat’ trok een team medewerkers van het WZC in het voorjaar naar de bewoners. Ze bevroegen hen over persoonlijke voorkeuren en over het soort voordeur dat ze graag wilden krijgen.

“Het enthousiasme over dit aanbod was groot”, gaat Pablo ANNYS verder. “Sommige bewoners wisten meteen wat ze wilden en hoefden echt niet lang na te denken. Bij anderen was dat “kiezen” behoorlijk zwaar, maar uiteindelijk zijn alle knopen doorgehakt. Dankzij de medewerkers én de bewoners blinkt WZC Van Zuylen nu uit in diversiteit: de waaier van modellen en kleuren van voordeuren is immens. Het zorgt voor een unieke, stemmige en gezellige woonsfeer.”

Pablo ANNYS: “Voor de mensen hier is het bijna ondenkbaar dat die stickers er niet meer zouden zijn. Ze bepalen het uitzicht en de gezelligheid in WZC Van Zuylen ten volle, net zoals de binnenkant van de woonruimtes dat ook doet. Om het met een spreekwoord te zeggen: je kunt hier in 101 stijlen ‘met de deur in huis vallen’. Wie in dit woonzorgcentrum verblijft, voelt zich meer thuis dan ooit tevoren. Het is een knap staaltje vormgeving, waar we als welzijnsvereniging bijzonder trots op zijn.”